bolig

Det skal du overveje, når du skal rive et hus ned

Vi lever i en tid, hvor gør-det-selv-projekter fylder meget, og hvor der for alvor bliver sat stor værdi i at være original. Hvor det førhen skulle ligne hinanden med generiske rækkehuse, er det i dag blevet langt mere populært at designe og bygge sit eget hus.

Står dit gamle hus overfor en større renovering, en god overhaling eller en decideret nedrivning, eller er du lige flyttet ind i noget, der gør? Så læs med her, hvor du får et hurtigt overblik over, hvad du skal være opmærksom på i denne omfattende proces. 

De umiddelbare fordele ved nedrivning af hus

Måske gælder det for dig, at du slet ikke kan vente med at gå i gang med at rive dit hus ned. Fordelene synes at stå i kø. 

Ikke alene er det en god mulighed for at vise, hvad du er lavet af, og en god undskyldning for at ødelægge noget, det er også en oplagt mulighed for at skabe dit eget hjem – helt fra bunden. Hvem drømmer ikke om det? Samtidig kan det også være decideret billigere at rive ned frem for at begynde at reparere på gamle skader. 

Vær opmærksom på reglerne

Det er dog ikke ligetil at rive et hus ned, bare sådan. Der gælder en række regler for den slags, og det er derfor altid en god idé, at du rådfører dig med en konsulent om dine muligheder foruden kommunen, som du under alle omstændigheder skal have fat i. 

I ansøgningen om at rive ned skal du oplyse en grundig beskrivelse af projektet og de ændringer, du ønsker at foretage, og du skal vedlægge tegninger af stedet og dine planer i detaljeret grad. 

Derudover gælder en række love for et stort projekt som en nedrivning. Blandt andet skal du altid oplyse en nedrivning til kommunen, minimum to uger før nedrivningen påbegyndes. Du skal også have informationer klar om bygningens højde og grundflade, og så kan du til gengæld undlade garager, carporte eller lignende små bygninger i anmeldelsen af nedrivning. 

Generelt er det altså noget af et projekt, når du køber et gammelt hus eller i det hele taget går i gang med den store renovering af en bolig af ældre dato. Vil du vide mere om de forskellige fordele og ulemper ved at købe et gammelt hus til nedrivning, kan du læse meget mere om nedrivning af hus på Bygoghus.dk, hvor du også kan finde info om hvad det koster at rive et hus ned. 

God fornøjelse med dit næste boligprojekt!


Skriv et svar